Številni modni oblikovalci so torej usnje vnesli v svoje kolekcije pajkic, v katerih je videti veliko črne, presenetili pa so tudi z barvnimi različicami, ki so vse prej kot običajne in jih v modi pretekle sezone nismo bili vajeni. Če ste se odločili, da boste v svojo garderobo vnesli kakšen usnjen kos, naj bo ta opazen (npr. usnjena obleka, hlače).
No, ob tem seveda poudarjamo, da so modne tudi različice iz umetnega usnja, ki so hkrati še cenovno bolj ugodne.

Kako nositi usnjene pajkice?
Usnjene pajkice se seveda lahko nosijo kot samostojen modni trend, lahko pa je le del nekega drugega materiala.
Zelo se nosijo usnjeni rokavi, ki so prišiti jeansu, plaščem, blazerjem in drugim kosom, pa kot kakšen okrasen detajl pri žepih itd.
Usnjena krila so na voljo v različnih modnih krojih kot so kroja A, pa popolnoma oprijeta, zelo kratka, z visokim pasom. Pri kombiniranju se držimo glavnega vodila - kroja krila. K usnjenemu krilu z visokim pasom lahko kombiniramo poljubne modne kose (srajce, tope, puloverje). Zelo se nosi tudi kombinacija usnjenega krila in športne majice.

Pri kombinacijah usnjenih kosov boste zasledili, da je močno prisoten punk navdih in različne zaponke, zakovice, okrasni neti,... Seveda pa lahko usnjene kose nosimo tudi kot popolno eleganco.

Modne kombinacije pajkic

Usnje ni samo za posebne priložnosti, ko želite biti še posebej zapeljive, ampak ga nosite vsak dan in ga kombinirajte z jeansom (npr. usnjene hlače z jeans srajco), krznenim brezrokavnikom, pleteninami, športnimi majicami.

Ne pozabimo, da so to sezono še posebno modni visoki škornji čez koleno in pa motoristični škornji,...

... ter da se lahko usnje izredno lepo kombinira z modnimi barvami jeseni in zime 2013: vinsko rdečo, nežno rožnato, belo, z drugimi nevtralnimi odtenki in pa potiski (živalski potiski, karo, pa srčki, pike,...).

Stil za v službo
Če se sprašujete kako usnje nositi za na delo, da to ne bo preveč izzivalno in prestopilo mejo dobrega okusa, svetujemo, da poskusite s kakšnimi usnjenimi pajkicami, h katerim kombinirate srajco ali blazer; ali pa s krilom. Če se bojite, da bo vse skupaj delovalo preveč, pa usnje nosite le kot detajl in dodajte usnjeno torbico ter škornje.